Online taalcursus voor jongeren

Over ons
Blog over kinderonderwijs

Aangenaam! Mijn naam is Tommy. Inmiddels ben ik trotse papa van twee ferme pubers, een jongen en een meisje ook nog. Als ouders moet je veel keuzes maken, wat zeer zeker niet gemakkelijk is. Daarbij komt ook nog eens dat de keuzes dit je in het binnen moet maken als je kinderen nog zeer jong zijn, het aller belangrijkste zijn. De belangrijkste keuze voor mij was kinderonderwijs. Iedere ouder wil kiezen waar zijn kind naar school gaat en wat voor school dit precies is. Het thema in het blog op onze website is dan ook kinderonderwijs, helemaal uitgelegd waar je best op kunt letten. Veel leesplezier!

Zoeken
Recente artikelen

Online taalcursus voor jongeren

19 november 2020
 Categorieën: Kinderopvoeding, Blog


Veel taalcursussen zoals Summercamp (Engels voor bengels) voor jongeren vinden normaliter plaats in het buitenland. Door de huidige coronacrisis zijn er echter steeds meer taalcursussen die online gegeven worden. Hierdoor kunnen jongeren een taalcursus volgen waar en wanneer ze maar willen, gewoon vanuit huis. Op deze manier blijven tieners gemotiveerd om de taalvaardigheid verder te ontwikkelen en hoeft hun ontwikkeling niet stil te staan.

Voordelen van e-learning
Er wordt hard gewerkt aan het vergroten van het aanbod van online taalcursussen, die zo zijn samengesteld dat jongeren hier het maximale uit kunnen halen. Hierdoor zetten kinderen moeiteloos de ontwikkeling van hun taalvaardigheid voort, samen met internationale leeftijdgenoten. Het enige dat studenten nodig hebben voor de e-learning is een internetverbinding en een laptop, tablet of smartphone. Net als bij een normale cursus, worden de lessen gegeven door een docent die de moedertaal spreekt. De e-learning lessen worden zo samengesteld dat ze interactief, leuk en uitdagend zijn. Het oefenen van de vreemde taal wordt aangemoedigd en ook de interactie bij de jeugd onderling wordt gestimuleerd. Een bijkomend voordeel is dat een online taalcursus doorgaans budgetvriendelijker is dan een taalcursus waarvoor jongeren naar het buitenland af moeten reizen.

Taalcursus Engels
Veel Nederlanders spreken de Engelse taal redelijk. In onze geglobaliseerde wereld kun je ook niet om deze taal heen. Maar liefst 1,6 miljard mensen spreken Engels als eerste, tweede of derde taal. Goed Engels spreken komt van pas tijdens je studie, maar ook later in het bedrijfsleven. Managers die vloeiend Engels spreken bijvoorbeeld, zijn geliefd op de arbeidsmarkt. Ze zijn namelijk beter in staat dan anderen om internationale projecten, bedrijven en teams te leiden. Daarnaast zorgt een goede beheersing van de Engelse taal ervoor dat je haast overal ter wereld met anderen kunt communiceren. Dit komt van pas tijdens vakanties en verre reizen.

Taalcursus Duits
Wist je dat Duits de meest gesproken moedertaal in de EU is? Zo'n 20 procent van de Europese burgers spreekt Duits als moedertaal. Niet alleen in Duitsland wordt er Duits gesproken, maar ook in Oostenrijk, Zwitserland, Liechtenstein, Luxemburg en delen van Italië. Ook is Duits een populaire tweede taal in veel landen, bijvoorbeeld in Oost-Europa. Duitsland is de belangrijkste handelspartner van ons land en maar liefst 25 procent van alle Nederlandse handel vindt plaats met Duitsland. Goede communicatie is onmisbaar voor goede handelsrelaties. Het is dus erg belangrijk om de taal van onze buren te leren. Je kunt zelfs de overstap maken naar Duitsland wanneer je daar zou willen wonen en werken. Duizenden Nederlandse bedrijven hebben dochterbedrijven in Duitsland, waar ze altijd op zoek zijn naar personeel dat beide talen spreekt.