De summer school

Over ons
Blog over kinderonderwijs

Aangenaam! Mijn naam is Tommy. Inmiddels ben ik trotse papa van twee ferme pubers, een jongen en een meisje ook nog. Als ouders moet je veel keuzes maken, wat zeer zeker niet gemakkelijk is. Daarbij komt ook nog eens dat de keuzes dit je in het binnen moet maken als je kinderen nog zeer jong zijn, het aller belangrijkste zijn. De belangrijkste keuze voor mij was kinderonderwijs. Iedere ouder wil kiezen waar zijn kind naar school gaat en wat voor school dit precies is. Het thema in het blog op onze website is dan ook kinderonderwijs, helemaal uitgelegd waar je best op kunt letten. Veel leesplezier!

Zoeken
Categorie├źn
Recente artikelen

De summer school

31 januari 2018
 Categorie├źn: Kinderopvoeding, Blog


Summer school: Ontwikkel je in de zomermaanden

Er zijn veel scholen en bedrijven die tijdens de zomervakantie summer school aanbieden. Op deze manier kunnen leerlingen zich gedurende een gedeelte van de vakantie focussen op vakken waarvoor zij zijn gezakt of waarvan hun niveau wat aan de lage kant is. Ideaal, want als je in de zomervakantie alsnog kunt slagen voor dat ene examen, dan is het voorgaande jaar zeker niet voor niets geweest. Ook kun je je vaardigheden van een bepaald vak aanscherpen voor aanvang van het nieuwe schooljaar, zodat je de basiskennis al machtig bent. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarom summer school een waardevolle toevoeging kan zijn. In dit artikel schrijf ik over welke voordelen het deelnemen aan een summer school je nog meer kan bieden.


Ontdek je interesses met summer school

Het is moeilijk om al op zeer jonge leeftijd te bepalen wat je nu precies wilt met de rest van je leven. Je hebt de middelbare school amper afgerond en er wordt al van je verwacht dat je een compleet plan hebt uitgestippeld met vervolgopleidingen en stages. Gelukkig kun je deelname aan summer school ook gebruiken om te ontdekken wat je leuk vindt. Een summer school kost je doorgaans slechts enkele weken. Zo zijn er summer schools met een afgebakend thema. Neem nou bijvoorbeeld Summercamp (Engels voor bengels) waar kinderen hun Engels kunnen bijspijkeren. Zoek eens een paar cursussen uit waarvan je denkt dat ze jouw interessegebieden beslaan. Je kunt je makkelijker een beeld vormen van wat een vakgebied inhoudt, als je er mee gewerkt hebt. Na een zomercursus heb je waarschijnlijk duidelijker voor ogen welke onderwerpen er aan bod zullen komen. Mocht de cursus van jouw keuze toch niet helemaal zijn wat je ervan had gehoopt, dan is er geen man over boord. Je zit door het deelnemen aan een zomercursus tenslotte nergens aan vast, maar je bent wel weer een ervaring rijker en je hebt voor jezelf duidelijk dat dit niet is wat je wilt.


Zie een summer school als nieuw avontuur

Als je wat avontuurlijker bent ingesteld, dan zou je je kunnen aanmelden voor een summer school in het buitenland. Zo zijn er binnen Europa diverse zomercursussen waar studenten van over de hele wereld zich voor aanmelden. Leer andere mensen kennen evenals hun cultuur. Als je droomt van een studie in het buitenland, dan zou je dit kunnen zien als een voorproefje. Een ander groot pluspunt is dat je met het deelnemen aan een zomercursus in veel gevallen studiepunten kunt verdienen. Deze credits heb je nodig om een opleiding te kunnen voortzetten of zelfs om deze te kunnen starten. Zo moet je al je studiepunten voor een bacheloropleiding hebben behaald, voordat je aan je masteropleiding mag beginnen. Met een zomercursus kun je het nuttige met het aangename verenigen. Voldoe aan de vereisten voor je (toekomstige) studie, terwijl je nieuwe contacten en nieuwe ervaringen opdoet.